23 Aralık 2007 Pazar

Sitene Hava Durumu Ekle

Meteorolojinin sitesinden alınan hava tahminlerini sitenizde yayınlamak isterseniz ,aşağıdaki html kodlarını <body></body> tagları arasına yazarak kullanabilirsiniz...

Kodlar :

<img src="http://www.meteoroloji.gov.tr/sunum/imgdurumgor-a1-g.aspx?
merkez=ANKARA&renkC=111&renkT=000&renkZ=fff" width="180px" height="164px" alt="ANKARA" />

<img src="http://www.meteoroloji.gov.tr/sunum/imgtahmingor-a1-g.aspx?
merkez=ANKARA&gun=1&renkC=111&renkT=000&renkZ=fff" width="81px" height="164px" alt="ANKARA" />
<img src="http://www.meteoroloji.gov.tr/sunum/imgtahmingor-a1-g.aspx?
merkez=ANKARA&gun=T&renkC=111&renkT=000&renkZ=fff" width="245px" height="164px" alt="ANKARA" />

Kodların Kullanımı ile İlgili Ayrıntılar

Merkez (merkez=ANKARA)

Anlık durum gösterimi ve tahminler için kullanılması zorunludur. Merkez isimleri büyük harflerle ve Türkçe karakter kullanılmadan yazılmalıdır.

Gün (gun=1)

Tahminler için kullanılması zorunludur. Gün değeri olarak 1. günün tahmini için 1, 2. günün tahmini için 2, 3. günün tahmini için ise 3 kullanılmalıdır. Her üç günü tek bir resimde göstermek için T şeklindeki kullanım tercih edilmelidir.

Çerçeve Rengi (renkC=111fff)

Kullanılması zorunlu değildir. Oluşturulacak resimde çerçeve kullanılmışsa rengini bu sorgu metnini kullanarak değiştirebilirsiniz. Renklerin hexadecimal kodlarını kullanarak (111, fedd00 gibi) istediğiniz rengi elde edebilirsiniz. Varsayılan değeri siyahtır (000).

Metin Rengi (renkT=58aa00)

Kullanılması zorunlu değildir. Eğer isteniyorsa tarih, zaman bilgisi ve varsa hava durumu metninin rengini değiştirir. Varsayılan değeri siyahtır (000).

Zemin rengi (renkZ=0000cc)

Kullanılması zorunlu değildir. Bu seçenekle resimlerin zemin rengini değiştirebilirsiniz. Hava durumunu simgeleyen grafiklerin zemini bu değişiklikten etkilenmez. Varsayılan değeri beyazdır (fff).

Resim Biçimi Tercihi

Resimler bazı setlerde gif ve png olarak iki değişik biçimde gösterilebilir. Üstteki tabloda açıkca belirtilen bu şekilde farklı biçimi hazırlanmış olan resimlerde, -g harfi gif için -p harfi ise png için kullanılmaktadır. png biçimi daha kaliteli bir görüntü vermesine rağmen dosya boyutu daha büyüktür.

Hiç yorum yok: